dinsdag 4 januari 2011

Ik en poëzie

Op 5 augustus 2010 stortte een mijnschacht in Chili in. Hierdoor raakten 33 mijnwerkers ingesloten in een kopermijn op een diepte van 688 meter. Het nieuws meldde dat de 33 mijnwerkers waren omgekomen bij deze mijnramp. Na 17 dagen bleken ze echter nog in leven te zijn. Toen werd de gebeurtenis opeens wereldnieuws.

Door de reddingswerkers werd zo snel mogelijk een plan gemaakt om de ingesloten mijnwerkers te redden. Enkele dagen later bleek dat het nog wel tot de kerst van 2010 zou kunnen duren alvorens alle mijnwerkers bevrijd zouden kunnen worden. Slecht nieuws voor de mijnwerkers.

Maar de hoop werd niet opgegeven. De reddingswerkers schakelden over naar een plan B om het reddingsproces te versnellen. 29 augustus 2010 presenteerden de reddingswerkers een nieuw plan waarbij de mijnwerkers mogelijk binnen twee maanden gered konden worden. Later volgde er ook nog een plan C.

13 oktober 2010 was het zo ver. De 33 ingesloten mijnwerkers werden één voor één gered. Een unieke reddingsoperatie waarbij de hele wereld toekeek.

Hieronder zie je een link staan. Op deze link vind je in chronologische volgorde de voortgang van het reddingsproces met alle datums en details erbij. Open de link en lees het reddingsproces aandachtig. Maak na het lezen van het reddingsproces een gedicht over de gebeurtenis. Wanneer je klaar bent, post je het gedicht hier.

Geen opmerkingen: